maandag 12 januari 2015

Prezi- CV

Een nieuwe optie om je CV creatief te maken is door gebruik te maken van Prezi. 
Door je CV in Prezi te maken onderscheid je je niet alleen van de andere sollicitanten. Een goede Prezi is een combinatie van woord en beeld. In één oogopslag schets je een beeld van jou als werknemer én als persoon. Hierdoor hoeft een werkgever niet meer te googlen en te facebooken om een beeld te krijgen. De werkgever wil graag weten wat voor "vlees" hij in de kuip heeft. Jij voorziet in deze behoefte en hebt de regie over het beeld dat van jou wordt geschetst. 

Een Prezi-CV is bij uitstek geschikt om je persoonlijkheid uit te drukken en is daarmee een hele mooie aanvulling op je standaard-CV. Prezi is een website waarop je digitale presentaties kunt maken. Deze presentatie staat dan niet op verschillende dia’s zoals bij PowerPoint-presentaties, maar op een oneindig groot wit vel digitaal papier. Op dit vel schrijf je de onderdelen van jouw verhaal. Daarna maak een route (‘pad’) langs die verschillende onderdelen. Via de pijltjes onder de presentatie kan de bezoeker van je Prezi dat pad dan heel gemakkelijk volgen.De gratis versie van Prezi is openbaar, dus iedereen kan op de de door jou gemaakte presentatie op prezi.com bekijken. Een Prezi- CV is makkelijk te delen via mail en social media.
                                                                                               
Tips:
Je moet bij het maken van een Prezi-CV een goed gevoel hebben. Maak je hem omdat andere vinden dat je dat moet doen? Of wil je het ook echt zelf omdat het bij je past? Het is een vraag die je jezelf vooraf moet stellen.

Maak – voor je het Prezi-CV gaat maken – een goed overzicht voor jezelf. Wat wil je er in kwijt? Persoonskenmerken, Ervaring, Opleiding, Hobby's, kwaliteiten, toekomstbeeld? Hoe wil je dat overbrengen? Denk ook na over wat je in je Prezi-CV extra kwijt kunt. Juist datgene wat je niet in een gewoon cv zet, is interessant te vermelden en een goede aanvulling in je Prezi-CV. Schrijf de teksten eerst uit.

Bedenk een logisch ‘presentatiepad’ dat je wilt volgen en pas als je alles klaar hebt, maak je het Prezi-CV. Je kunt je Prezi- CV op LinkedIn plaatsen. Ook kun je heb delen via Twitter en facebook. Ook kun je je Prezi-CVals link toevoegen in je sollicitatie. om in te voegen in een Pinterest-CV. Met deze laatste kan je een visueel CV maken. Door je Prezi-CV toe te voegen, kun je nog meer laten zien wie je bent (ook met tekst) .

Zie het voorbeeld van Renkske Jongbloed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten