maandag 12 januari 2015

Gatenkaas in je CV?

Verkeer jij ook al in de situatie dat je niet in aanmerking komt voor een vacature en dus ook geen ervaring kan opdoen? Door deze situatie ontstaat er in je CV een gatenkaas en raak je nog verder van huis. Zo verklein je de kans op een baan alleen nog maar meer. Tegenwoordig komt het veel voor dat er gaten vallen in je CV gezien de arbeidsmarkt. Een gat in je cv is dus helemaal niet zo abnormaal als dat het wellicht doet vermoeden. Raak dus vooral niet in de stress wanneer je solliciteert en er sprake is van een gat in je cv. Je bent echt niet de enige.

Ondanks dat er tegenwoordig meer begrip voor is dan voorheen, staat het toch mooier om zo weinig mogelijk open plekken in je CV te hebben. In situaties van werkeloosheid is het verstandig om naast je zoektocht je tijd te vullen met extra activiteiten. Hiermee toon je aan dat je in ieder geval actief bent geweest in de periode welke anders zou kunnen worden gezien als onproductief. Geen enkele werkgever zit namelijk te wachten op een kandidaat die zich passief opstelt bij tegenslag.

Wat kun je hieraan doen??
1. Start nog een studie of cursus.
Je hebt vast nog wel interesses in een bepaald vakgebied of specialisatie waar je je in zou kunnen verdiepen en bijscholen. Natuurlijk is een deeltijdstudie hierbij ook een optie. Het voordeel hiervan is dat je én je horizon verbreed én je komt op je CV over als gemotiveerd persoon en doorzetter.

2. Vrijwilligerswerk?
Het is misschien niet je eerste keuze maar wat dacht je van vrijwilligerswerk? Het is ontzettend dankbaar werk en de ander heeft ontzettend veel aan jouw inzet. Vrijwilligerswerk kun je op allerlei gebieden uitoefenen, denk bijvoorbeeld aan werken in de thuiszorg, in een dorpsraad, voor cultuurcentra etc. Ook hierdoor zorg je voor invulling van je tijd, voor voldoende leermomenten en vooral ervaring! Je zit in ieder geval niet stil. 

3. Stageplek?

Je kunt natuurlijk ook ervaring opdoen door nog een stage te lopen. Op deze manier zit je ertussen en biedt het je meer kansen. 

4. Uitzendkracht?
Je kunt je bij verschillende uitzendbureaus in laten schrijven. Wellicht dat zij tijdelijk werk voor je hebben dat je kunt vervullen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten