vrijdag 23 januari 2015

Eindelijk een sollicitatiegesprek!

Het is zo ver, je hebt eindelijk je sollicitatiegesprek. Kijk even met mij mee naar een filmpje over hoe het vooral NIET MOET.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Gefeliciteerd! Maar hoe maak je wél die verpletterende eerste indruk? 

Het is hard, maar waar: meestal hebben personeelswervers hun beslissing over een kandidaat al in een paar minuten genomen. Tijdens de eerste minuten van een kennismaking wordt de mening over iemand voor het grootste deel al gevormd.

De kans dat je tegenwoordig op gesprek mag komen om jezelf voor te stellen is niet groot. Bereid je dus goed voor om die ene kans die je krijgt aan te grijpen. Zorg ten eerste voor een juiste eerste indruk. Wees enthousiast terwijl je binnenkomt en geef een stevige hand!

Vanaf het moment dat je het bedrijf binnenloopt moet je er al voor zorgen dat je in 'sollicitatiemodus'bent. Wees beleefd en vriendelijk tegen diegene die je binnen tegenkomt.

Als je een goede indruk wilt achterlaten is niets zo belangrijk als een positieve uitstraling. Heb je op weg hier naar toe uren in de file gestaan? Of had je trein vertraging en miste je daarna elke overstap? Schud het van je af en probeer niets van je frustraties te laten merken. Glimlach af en toe en toon interesse voor datgene wat je verteld wordt. Door vragen te stellen laat ook zien dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Laat je niet negatief uit over je huidige werkgevers, oud-collega’s of situaties uit het verleden. Laat zien dat je bij dit bedrijf solliciteert omdat je een positieve stap wil zetten in je carrière, niet omdat je vlucht voor een baan waar je het niet naar je zin hebt.

Je hebt hem, hou hem vast! NIET VERPESTEN. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten