donderdag 22 januari 2015

Begin met LinkedIn

Het is een gegeven dat het hebben van een profiel op het zakelijk netwerk Linkedin je online zichtbaarheid vergroot. Want werkgevers en recruiters werven tegenwoordig veelal via Linkedin kandidaten.  

Netwerken, persoonlijk in contact komen met mensen in jouw vakgebied, is dé manier om nieuw werk te vinden. LinkedIn is als zakelijk online social network een uitermate geschikt hulpmiddel om jezelf te profileren, je netwerk op te bouwen en te onderhouden. Door de snelle groei van het aantal mensen dat zich op LinkedIn profileert, maken bedrijven en organisaties vanzelfsprekend steeds meer gebruik van LinkedIn om de best passende talenten te vinden voor nieuw werk.

Er zijn veel facetten die LinkedIn bijzonder waardevol maken voor werkzoekenden. Toch blijkt uit onderzoek dat gemiddeld 80%  van de LinkedIn-gebruikers niet weet wat er allemaal precies mee kan, of ze benutten de mogelijkheden slecht. Om je goed via LinkedIn te verkopen, komt best wel wat bij kijken. Daarom dat ik jullie doorverwijs naar het boek 'Solliciteren via LinkedIn'

Het boek 'Solliciteren via LinkedIn' geschreven door  Jacco Valkenburg en Aaltje Vincent geeft je inzicht in hoe je een goed LinkedIn profiel aanmaalt. Als je alle stappen hebt toegepast die in het boek beschreven worden heb je een uitstekende basis om te oriënteren, netwerken en solliciteren via LinkedIn:

•    Jouw online profilering, je openbare cv en getuigschrift, is compleet en actueel.
•    Jouw contacten weten je te vinden voor werk waarvoor je gevonden wilt worden.
•    Jouw persoonlijke arbeidsmarkt (waar wil je werken?) heb je met LinkedIn in kaart gebracht.
•    Jouw sollicitatiegesprekken zijn, met behulp van LinkedIn, goed voorbereid.

Dit alles aangevuld met unieke en succesvol bewezen tips, en een uitgebreide uitleg van alle ingebouwde tools en trucs om LinkedIn optimaal te benutten.

Deze handleiding is geschreven door Jacco Valkenburg en Aaltje Vincent. Jacco is auteur van het boek Recuitment via LinkedIn en hij traint recruiters om LinkedIn effectief te gebruiken. Aaltje Vincent is auteur van het boek Jobmarketing. Werk vinden, zo pak je het aan, en zij is een zeer ervaren trainer van werkzoekenden.

De complementaire expertises, van Jacco als recruiter en van Aaltje als loopbaanprofessional, zijn onontbeerlijk gebleken voor het samenstellen van dit boek. Dat maakt dit boek geschikt zowel voor hen die al actief zijn op de arbeidsmarkt als voor hen die voor het eerst sinds twintig jaar in zijn voor een nieuwe stap in hun loopbaan. Het neemt de starter op LinkedIn stap voor stap mee en biedt ook de gevorderde gebruiker vele nieuwe inzichten en gebruiksmogelijkheden van LinkedIn. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten