dinsdag 6 januari 2015

Elevator Pitch

Nu je hebt nagedacht over hoe je jezelf kunt 'verkopen' kun je meteen je Elevator pitch voorbereiden. De elevator pitch is een kort maar krachtige presentatie waarin je jezelf in ongeveer 60 seconden presenteert. Hoe kun je in zo’n korte tijd een bood-schap overbrengen op een manier waarop het publiek overtuigd raakt? De elevator pitch heeft zijn naam te danken aan de korte tijd die je hebt om je verhaal te doen. Deze tijdsduur stemt ongeveer overeen met de tijd die het duurt om in New York met de lift te gaan. 

Tijdens elke sollicitatie maar ook in het dagelijks leven wordt ons vaak gevraagd:‘vertel eens wat over jezelf’. Het beantwoorden van dit verzoek valt voor de meeste mensen niet mee. We zijn gewend om lang te praten en veel details te beschrijven. Hierdoor is het ontzettend moeilijk om ineens alleen de kernboodschap over te brengen. Daarom is een goede voorbereiding essentieel.

 In je pitch vertel je kort maar krachtig: 
  • Wie je bent 
  • Wat je te bieden hebt (oplossing) 
  • Wat je toevoegt (voordelen) 
  • Wat je zoekt 
Je weet nooit wanneer het moment van een Elevator Pitch zich voordoet.Zorg er dus altijd voor dat je voorbereid bent om jezelf in een minuut te kunnen verkopen! 

 So be prepared!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten