maandag 15 december 2014

Presenteer jezelf!

Ook Juliette van Nuland ,23 jaar, heeft ervaren dat het in deze tijden niet vanzelfsprekend is om een baan te vinden. De receptioniste besloot een advertentie te plaatsen omdat haar zoektocht naar een baan via de 'normale' wegen op niets uitliep. Op een vacature komen vaak honderden sollicitanten af, dan moet je wel heel erg opvallen met je CV wil je uitgekozen worden. Vandaar dat ze op het idee kwam de portemonnee te trekken en een unieke advertentie in verschillende weekbladen te plaatsen. En wat denk je? Met succes, de eerste baanaanbiedingen stroomden binnen.

Noem het solliciteren nieuwe stijl. Juliette adverteerde onder meer in de weekkrant 'De Sleutel' en in het 'Brabants Dagblad'. "Voor jonge mensen die nog niet veel ervaring hebben, kan het heel moeilijk zijn werk te vinden. Op deze manier wil ik daar ook aandacht voor vragen." Via sociale media krijgt Van Nuland massaal steun in haar zoektocht. Haar bericht is inmiddels meer dan 1300 keer gedeeld.

Op 16 maart 2015 loopt haar huidige arbeidscontract af, maar haar initiatief lijkt te werken. "Ik heb een stortvloed aan mails ontvangen, ook van bedrijven. Op korte termijn mag ik een paar keer op gesprek komen." 

Zo zie je maar weer. Dus presenteer jezelf!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten