maandag 15 december 2014

Frustratie versus Inspiratie

In mijn eerste blog deelde ik mijn frustratie met jullie over de vele sollicitaties die ik schreef. Het aantal jaren werkervaring dat men tegenwoordig moet bezitten is een struikelblok voor veel afgestudeerden. Hierdoor vervullen de net afgestudeerden vaak baantjes onder hun niveau. We komen maar niet aan werkervaring en de frustraties lopen op. Misschien moeten we met z'n allen een voorbeeld nemen aan Annemarie Appelman.

Annemarie Appelman startte een online netwerkcampagne om zichzelf aan een baan te helpen. Ze vond hiermee een unieke manier om haar frustraties om te zetten in inspiratie. Ze ging niet bij de pakken neer zitten maar kwam, dankzij al haar afwijzingen, op het idee om een website over haar zelf te maken. De campagne was uit frustratie geboren. Op haar website komt aan bod wie ze is, wat ze kan en wat ze wil. Ook houdt ze op deze website een online blog bij. 

Annemarie stelde zichzelf een deadline om haar droombaan in 60 dagen binnen te halen. Deze manier van solliciteren zou volgens haar openingen bieden. Ze wilde zichzelf met deze website op een authentieke manier presenteren en hoopte hiermee een goede match te vinden met een mogelijke toekomstige werkgever.

En dat lukte haar! Ze tekende uiteindelijk op de 54e dag een contract.
Neem een kijkje op haar website. Ook haar blog is een absolute aanrader om te lezen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten